Bortom Köket

Projekttitel

Bortom Köket

Projektledare

 Anders Linde – Arkitekt, hållbarhetsspecialist

Övrig medverkande

 Kaj Granath – Forskare Chalmers

 Frans Magnusson – White Research Lab

Jonas Runberger – Prof.  Chalmers,  Dsearch på White arkitekter.

Tidplan

Påbörjas 2021 augsti

Avslutas 2022 december

Sammanfattning

Ätande förutsätter jordbruk, transport, förvaring, beredning, försäljning, tillagning och servering. Denna komplexa infrastruktur mynnar i hemmet ut i köket, ett rum som förändrats marginellt de senaste 60 åren. Ätandet är en basal kroppslig funktion som dessutom är tätt sammankopplad med samhälle, teknologi och kultur. Genom att ifrågasätta de värden som präglar dagens kök och istället utgå från ätandets grundprinciper i kombination med dagens förutsättningar kan vi hitta ekologiska, sociala och ekonomiska hållbarhetsvinster.

Läs rapporten här!

Förslag till resultatredovisning och nyttiggörande till projektet

1) Illustrerad rapport

2) Arkus Nätverksträff

Arkus Info